Πραγματοποιήθηκε το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Συρράκου.

Πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων πραγματοποιηθηκαν και φέτος το καλοκαίρι στο Συρράκο απο την τοπική κοινότητα και τους φορείς.

Η αυλαία άνοιξε με τον πρώτο ορεινό αγώνα δρόμου , syrrako trail run , που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε από την παρουσία 187 αθλητών καθώς και από τις άριστες εντυπώσεις που άφησε σε όλους η διοργάνωση αυτή.

Επόμενη εκδήλωση στο Συρράκο το ημερήσιο πανηγύρι στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, αμέσως μετά την θεία λειτουργία η οποία τελέστηκε υπο την παρουσία  του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.Μάξιμου.Στη συνέχεια η εκκλησιαστική επιτροπή είχε φροντίσει για τα φαγητά και τα ποτά, που ήταν όλα δωρεάν και οι περίπου 350 συρρακιώτες που παρευρέθησαν γλέντησαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας.

Στις 5 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε για τρίτη πλέον συνεχόμενη χρονιά ο εθελοντικός καθαρισμός του χωριού με πολύ μεγάλη συμμετοχή από συρρακιώτες όλων των ηλικιών και αρκετούς μικρούς φίλους του Συρράκου δείχνοντας μ αυτον τον τρόπο την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του συμπατριώτη μας Γιώργου Ρίζου στο συνεδριακό κέντρο, όπου τα εκθέματα παρέμειναν εκεί για το κοινό έως τις 15 Αυγούστου.

Το βράδυ στην πλατεία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των Συρρακιωτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μέτρηση σακχάρου και διανομή σακχαρόμετρων σε συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ.Χατζηκώστα

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσίαση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωανίνων την Τετάρτη 9 Αυγούστου το βράδυ στην κεντρική πλατεία, του έργου ” ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ” το οποίο παρακολούθησαν πλήθος πατριωτών.

Στις 10 Αυγούστου οι μικροί μας Συρρακιώτες ηλικίας έως 10 ετών είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στην εκδήλωση με τίτλο ” από τον σπόρο στο ψωμί”, που οργανώθηκε γι αυτούς στο Συνεδριακό Κέντρο, με παραμύθια και παιχνίδια που συμμετείχαν και οι ίδιοι.

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αδικοχαμένους Συρρακιώτες της δεκαετίας του 1940 απο τον Σ.Σ.Πρέβεζας

Την ίδια ημέρα το απόγευμα έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Συρράκου.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο ημερίδες στο συνεδριακό κέντρο. Η πρώτη το πρωί που είχε ως θέμα και σκοπό την εκπαίδευση πολιτών απο διασώστες εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων πάνω στις πρώτες βοήθειες.

Η  δεύτερη πραγματοποιήθηκε το βράδυ, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους η τίμηση της πρώτης συντακτικής επιτροπής των Αντιλάλων και η αναφορά στα 35 χρόνια των Αντιλάλων. Ένας εκ των εισηγητών ηταν ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλειος Αδαμόπουλος, με ρίζες από το Συρράκο.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου το πρωί, η διοργάνωση της πορείας από τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου περιελάμβανε επίσκεψη στο γειτονικό χωριό, τους Καλαρρύτες, από το συντηρημένο πλέον μονοπάτι και επιστροφή από τον μύλο της Κουιάσας και την άνοδο της Πάτζας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η δεύτερη εκδήλωση ειχε μεγάλη συμμετοχή  παιδιών γυμνασίου και λυκείου στο συνεδριακό κέντρο ώστε να διαγωνισθούν στον καθιερωμένο πλέον μαθητικό διαγωνισμό ”Ελλήνων Λόγος”.Φέτος υπήρχε και χρηματικό έπαθλο για τους νικητές ευγενική χορηγία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Στις 14 Αυγούστου και παραμονή πλέον του 15 Αύγουστου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους ήρωες και ευεργέτες του Συρράκου, έπειτα ακολούθησε η Λαϊκή Συνέλευση στην κεντρική πλατεία με απολογισμό από τις τοπικές και δημοτικές αρχές καθώς και κατάθεση απόψεων από τους πατριώτες και αργότερα ξεκίνησε το παραδοσιακό πανηγύρι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες λίγο πριν χτυπήσει η καμπάνα της Παναγίας.

Την ημέρα του 15 Αύγουστου οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού έκλεισαν με το πανηγύρι προς τιμήν της Παναγίας στη κεντρική πλατεία του χωριού μας.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ SYRRAKO TRAIL RUN

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΗ ΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ.ΜΑΞΙΜΟΥ

3ος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΖΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ <<ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ>>

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Σ.Σ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 1940

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 1ης ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΡΡΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΣ “

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Νέα Κοινότητας

Αξιοθέατα

Το Συρράκο, είναι ιστορικό αρχοντοχώρι της Ηπείρου. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά των Ιωαννίνων, στο όρος Περιστέρι, σε υψόμετρο 1200μ. …

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς θα έρθετε στο Συρράκο
 

Τι μπορείτε να κάνετε στο Συρράκο και στην φύση κατα την διάρκεια της διαμονής σας

 

Δειτε τα μουσεία στην περιοχή του Συρράκου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς θα έρθετε στο Συρράκο
 

Τι μπορείτε να κάνετε στο Συρράκο και στην φύση κατα την διάρκεια της διαμονής σας

 

Δειτε τα μουσεία στην περιοχή του Συρράκου