ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ

Στιγμές ιδιαίτερης τιμής και χαράς για το ιστορικό αρχοντοχώρι της Ηπείρου με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή “του βουνού και της στάνης”, Κώστα Κρυστάλλη, παρουσία του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις που διαδραματίστηκαν στο Συρράκο στις 21/07/2018 ενώπιον του ΠτΔ περιελάμβαναν Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ποιητή. Εν συνεχεία, ακολούθησε ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Κρυστάλλη στο ομώνυμο Συνεδριακό Κέντρο, με ομιλίες και απαγγελία ποιημάτων του από εξέχοντες ποιητές, συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης και της λογοτεχνίας.

Την οικεία αίθουσα κοσμούσε η έκθεση φωτογραφίας του κυρίου Βαγγέλη Γιωτόπουλου, με θέμα την μετακίνηση των κτηνοτρόφων του Συρράκου στα χειμαδιά.

Μετά το πέρας της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν από τον κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή, φιλοτεχνημένης από τον γλύπτη, ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, κύριο Θεόδωρο Παπαγιάννη, η οποία τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου “Κώστας Κρυστάλλης”.

Τέλος, παρατέθηκε επίσημο γεύμα στην κεντρική πλατεία του Συρράκου, το οποίο πλαισιώθηκε από ένα σύντομο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των Συνδέσμων Συρρακιωτών.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

https://www.youtube.com/watch?v=COD3ii3xUfs

http://webtv.ert.gr/ert1/themata/o-proedros-tis-dimokratias-stin-ekdilosi-gia-ta-150-chronia-apo-ti-gennisi-toy-kosta-krystalli/

ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Νέα Κοινότητας

Αξιοθέατα

Το Συρράκο, είναι ιστορικό αρχοντοχώρι της Ηπείρου. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά των Ιωαννίνων, στο όρος Περιστέρι, σε υψόμετρο 1200μ. …

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς θα έρθετε στο Συρράκο
 

Τι μπορείτε να κάνετε στο Συρράκο και στην φύση κατα την διάρκεια της διαμονής σας

 

Δειτε τα μουσεία στην περιοχή του Συρράκου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς θα έρθετε στο Συρράκο
 

Τι μπορείτε να κάνετε στο Συρράκο και στην φύση κατα την διάρκεια της διαμονής σας

 

Δειτε τα μουσεία στην περιοχή του Συρράκου